Foto: Johannes Weckström SVT

Kommunen förstärker ledningen på Elgströmska

Uppdaterad
Publicerad

Efter att allvarliga missförhållanden upptäckts på vård- och omsorgsboendet Elgströmska i Örebro har kommunen nu inlett ett arbete för att komma till rätta med bristerna. Bland annat gör man om och förstärker ledningen för boendet.

Vård- och omsorgsboendet Elgströmska i Örebro kommer framöver att ha tre enhetschefer istället för två. Just nu finns en platsannons ute där kommunen söker en ny ledningsfunktion.

– Vi har valt att förändra och förstärka ledningen på Elgströmska, säger Camilla Brehmer Trumö, avdelningschef för Vård-och omsorgsboende Väster i Örebro. Därför söker vi nu ytterligare en enhetschef.

Elgströmska huset

Åtgärden är en del i ett pågående arbete efter att flera missförhållanden anmälts upptäckts på Elgströmska. Vid en utredning i april i år visade det sig bland annat att boende på en avdelning för dementa har fått ligga i sängar blöta av kiss, gått ner i vikt utan att det uppmärksammats och fått vara utan mat under så kallad nattfasta i nästan 17 timmar.

– Att organisera om är naturligt när sånt här har inträffat på ett av våra vårdboenden, säger Camilla Brehmer Trumö. Det här är en del i ett pågående åtgärdsarbete för att att få verksamheten att fungera som vi vill igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elgströmska huset

Mer i ämnet