Kommunen återkallar Al-Azharstiftelsens godkännande att bedriva förskola

Publicerad

Under torsdagen fattade politikerna i programnämnd barn och utbildning beslutet att dra in godkännandet för Al-Azharstiftelsen att bedriva förskola. Tidigare har grundskolan tvingats stänga efter beslut av Skolinspektionen.

Beslutet att återkalla godkännandet för Al-Azharstiftelsen att bedriva förskoleverksamhet togs i programnämnd barn och utbildning på torsdagen och börjar gälla från den 1 mars 2022, men kan överklagas till Förvaltningsrätten. 

– Vi har gjort tillsyn på den här förskolan från och till under många år. Det som beslutet grundar sig på är utifrån ekonomin. Vi ser att de har en bra verksamhet men de har haft återkommande bekymmer med just ekonomin, säger Marlene Jörhag (KD), kommunalråd och ordförande för nämnden.

Stängningen av Al-Azharskolor i Örebro

Ny aktör på gång

På samma möte fattades även beslut om att godkänna en ansökan från Arena skolor AB att starta förskola i Vivalla. Enligt Marlene Jörhag planeras förskolan starta i Al-Azhars lokaler.

– Ur ett barnperspektiv är det väldigt bra. I praktiken skulle barnen kunna gå kvar i samma lokaler med i stort sett samma personer. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stängningen av Al-Azharskolor i Örebro

Mer i ämnet