Vid halv nio på lördagsmorgonen stod Linnea Bylund och Sandra Eriksson och väntade på tåget som skulle ta dem till Stockholm och demonstrationen för Förskoleupproret. Foto: Åsa Svennebäck/SVT

Linnea och Sandra rullar till Stockholm för att demonstrera för Förskoleupproret

Publicerad

Förskoleupproret startade i Örebro för fem år sedan, men sedan dess har det vuxit till en nationell protest. I dag samlas tusentals människor i Stockholm för att demonstrera för förskollärares arbetsvillkor.

Halv nio på lördagsmorgonen var Linnea Bylund och Sandra Eriksson två av alla förskollärare som hade packat väskorna för att åka till Stockholm och delta i Förskoleupprorets manifestation.

– Situationen är inte hållbar, konstaterar Sandra Eriksson, det är inte bara en slogan.

Hoppas på förändring

Linnea Bylund har bara några veckor kvar tills hon är färdig förskollärare, men har redan sett tillräckligt för att veta att hon inte kommer att hålla i långa loppet om inte förskoleverksamheterna i landet får mer resurser.

– Tre och ett halvt års studier och sedan utbränd?! Det är ju inte vad man har sett fram emot.

Båda hoppas att manifestationen ska leda till att politikerna verkligen får upp ögonen, lyssnar och gör något åt situationen.

– Just nu är det vi förskollärare som betalar för alla besparingar, med vår hälsa, avslutar Sandra Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Förskoleupproret

Mer i ämnet