Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör hela intervjun med åklagaren Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Åklagaren om häktade mannen: ”Han har inte gjort det ensam”

Publicerad

En man i 20-årsåldern har i dag häktats för sprängningen på Holmen i centrala Örebro natten den 26 juni. Mannen har suttit häktad misstänkt för andra brott sedan i somras. Han dömdes även för narkotikabrott tidigare i år.

Under onsdagsförmiddagen lämnade åklagaren in en häktningsframställan mot en man bosatt i Örebro, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Brottet ska ha begåtts under natten den 26 juni. Samma natt sprängdes en strippklubb på samma gatuadress.

Mannen är tidigare i år dömd till skyddstillsyn för narkotikabrott.

Häktningsförhandling pågår just nu

Häktningsförhandlingen startade klockan 14.00, den hölls bakom stängda dörrar. Mannen begärdes häktad på sannolika skäl för allmänfarlig ödeläggelse. Åklagaren begär också att han ska sitta häktad med restriktioner.

Samtidigt begärs han fortsatt häktad för grovt narkotikabrott.

Häktades

Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han kommer även fortsatt sitta häktad för det grova narkotikabrottet han misstänks för.

– Det handlar om sprängningen av strippklubben som han misstänks ha varit delaktig i, säger åklagare Anna Maria Larsson.

Vad är det som gör att ni misstänker honom?

– Vi kan inte uttala oss om det just nu, det kommer att bli tydligare senare.

Var han ensam om att utföra dådet?

– Han är uttryckligen misstänkt för att ha gjort det här tillsammans eller i samförstånd med någon annan eller andra. Han misstänks inte ha gjort det här själv.

Är fler gripna?

– Nej.

Känner du dig nöjd med den bevisningen ni har?

– I nuläget är jag nöjd och tingsrätten har ju delat den bedömningen, att han ska vara på sannolika skäl misstänkt för det här brottet, säger åklagare Anna Maria Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Örebro

Mer i ämnet