Man hotade pizzeriaägare med vapenliknande föremål

Publicerad

En man i 50-årsåldern utgick från att pizzasalladen ingick i priset när han köpte pizza i Hällabrottet. Det gjorde den inte, vilket gjorde mannen så upprörd att han hotade pizzeriaägaren med ett vapenliknande föremål. Vid 21-tiden på lördagskvällen meddelade polisen att mannen gripits, misstänkt för olaga hot.

Under flera timmar jobbade polisen med ärendet som man först inte ville kommentera närmare. Men vid 21-tiden var insatsen över och Henrik Berggren, vaktahavande befäl vid polisen i region Bergslagen kunde berätta vad som hänt.

– Den här mannen ska ha hotat ägaren med ett gevärsliknande föremål, innan han lämnat platsen. Han misstänks nu för olaga hot.

Själva gripandet ska ha skett i mannens bostad och ha gått lugnt till väga. Det är än så länge oklart om föremålet som mannen hotat med, är ett skarpt vapen.

Ingen kom till skada vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.