Foto: Louise Gustavsson/SVT

Efter allvarliga nackskadan: ”Jag hade änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter invigningen besökte Marcus Lindblad Jump i Örebro, ett besök som fick ödesdigra konsekvenser. Hans framåtvolt slutade med att han bröt en kota i nacken.

– Läkaren sa att jag klarade mig undan en förlamning med blotta förskräckelsen, säger Marcus Lindblad.

Extremsportaren Marcus Lindblad var på besök på trampolinparken Jump i Örebro tillsammans med sina kompisar. Men nöjesutflykten fick ett dramatiskt slut efter en misslyckad dubbelvolt.

– Jag skulle försöka göra en dubbelvolt ner i en foam pit och gick ned med huvudet före. Jag misstänker att jag slog huvudet i botten, säger Marcus Lindblad och fortsätter.

Skadad på lekland

– Jag har väldigt ont men jag är glad över att jag kan stå, om än på kryckor och att jag kan känna vatten rinna längs benen när jag duschar.

Extremsportare

Marcus håller på med extremsport och är van att ta ganska mycket smärta men han har aldrig varit i närheten av det som hände i trampolinparken.

Efter skadan kunde han själv inte ta sig upp ur bassängen utan istället fick hans kompisar gräva fram honom.

– Jag satt fast i två minuter och hade så ont att jag inte kunde röra mig.

Besökare ringde ambulans

En besökare som såg Marcus efter olyckan förstod att det var allvarligt och ringde efter ambulans.

– Jag kom in till sjukhuset och blev inlagd sen blev jag opererad på tisdagen. Jag blev stelopererad och de tog ben från min höft och skruvade sen ihop min kota.

Han fick ligga kvar på sjukhuset i fem dagar innan han fick komma hem, men han har fortfarande mycket ont.

LÄS MER: Flera skadade i nya trampolinparken

På sjukhus konstaterades det att en kota i nacken var av och att en disk i halsen var förstörd. Enligt läkaren hade han tur som klarade sig från förlamning.

– Han sa att jag hade kunnat bli förlamad från halsen och nedåt eller i värsta fall dött. Men jag hade änglavakt och undkom med blotta förskräckelsen.

Flera olyckor

Men det här är inte den enda allvarliga olyckan som inträffat på det berörda leklandet.

Lasse Permstäde son slog i lördags upp ett stort jack i huvudet på leklandet och tvingades åka ambulans till sjukhus.

– Min 11-åriga grabb var där i lördags och landade med huvudet mot en kant, säger Lasse Permstäde.

Efter olyckan har Lasse själv varit och tittat i lokalen och konstaterade att det saknades tillräckliga skydd på stället där hans son gjorde sig illa.

– Jag var på platsen och tycke att det saknades skyddsutrustning och när jag pratade med chefen sa han att de skulle åtgärda det.

Lasses son slog upp ett stort jack i huvudet. Foto: Privat

Händelsen polisanmäld

Båda händelserna är anmälda till polisen som har inlett en förundersökning. Händelsen är också anmäld till konsumentverket som kommer att utreda leklandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadad på lekland

Mer i ämnet