Marta Norström Bogot är Öbos mest omtänksamma granne 2018. Foto: Emilie Pless/SVT

Marta är årets omtänksamma Öbo-granne

Uppdaterad
Publicerad

När bostadsbolaget Öbo hade sin årliga gala i torsdags prisades hyresgästen Marta Nordström Bagot på seniorboendet i Norrby.

Marta Nordström Bagot fick utmärkelsen för att hon enligt motiveringen är en trygghet för grannarna på seniorboendet och för att hon kommer med egna idéer om hur Öbo kan förbättra huset. Hon är mån om att hennes grannar ska ha det bra.

– Ibland sitter jag bara och pratar om ingenting. Dricker kaffe och umgås. Ibland frågar jag hur de mår och ibland frågar jag om de behöver hjälp med något, säger Marta Nordström Bagot.

Hon är före detta lärare och har alltid brytt sig om både barn och vuxna. Hon ser det inte som att hon tar ett stort ansvar för sina grannar, utan för henne är det en självklarhet att finnas där för personer i sin omgivning.

– Jag har aldrig haft en sådan granne förut, säger Majvor Norlin som bor granne med omtänksamma Marta.

Hjälper till med det digitala

Majvor har inte umgåtts med sina tidigare grannar speciellt mycket.

– Men sen kom Marta. Jag tror alla som bor här gillar henne, säger hon.

Marta är inte bara omtänksam. Hon är också bra på teknik och det digitala, vilket många grannar uppskattar. Flera av dem har skaffat surfplattor och smarta telefoner.

– Vi skickar små meddelanden eller bilder, säger Marta Nordström Bagot.

Men ibland får Marta ta hissen upp några våningar och agera support.

– Hon ställer upp och hjälper mig med datorn när jag sitter fast, och med telefon. Så det är perfekt, säger Majvor Norlin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.