Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mats Öhman, presstalesperson på polisen, berättar om polisens arbete efter skottlossningen. Foto: Jennie Wahlgren/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Skottlossning i Vivalla – en man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skottskadad i Vivalla, Örebro, under torsdagseftermiddagen. Mannen tog sig själv till Universitetssjukhuset i Örebro där han vårdas.

Enligt polisen kom larmet om den skadade personen strax efter klockan två, något Nerikes Allehanda rapporterade om först.

– En person har anträffats skottskadad och är förd till USÖ. Vi vet att brottet skedde på en gata i Vivalla och vi har personal på plats för att säkra brottsplatsen, prata med vittnen och försöka hitta fler vittnen till händelsen, säger Mats Öhman till SVT.

Arbetar med flera spår

Förutom arbetet på brottsplatsen har man även personal på USÖ som tar om hand kläder och annan bevisning från målsägande, samt kommer genomföra förhör när det är möjligt. Parallellt pågår även arbetet med att försöka hitta en eller flera gärningspersoner.

– Det är viktigt att vi samlar in så mycket som möjligt nu, så att man har det att tillgå om det längre fram hittas misstänkta och att ärendet landar i tingsrätten, säger Mats Öhman.

Personen var vid medvetande när han hittades, men det var till en början svårt att avgöra hur allvarliga skadorna var.

– Det är alltid svårt att bedöma skottskador, men det är konstaterat att det är just skottskador.

Gata avspärrad

SVTs reporter på plats berättar att det är flera polispatruller och hundpatrull på plats i Vivalla.

– De har spärrat av ett område på en väg, avspärrningen sträcker sig runt 150-200 meter, säger Jennie Wahlgren.

Polisen kan i nuläget inte säga något om personens ålder eller om denne är känd av polisen sedan tidigare. Händelsen rubriceras som försök till mord, alternativt försök till dråp.

Allvarligt skadad

Polisen uppger för Nerikes Allehanda att mannen, som är i 20-årsåldern, ska vara allvarligt skadad. En bil ska vara tagen i beslag, men något vapen har inte hittats. Till SVT säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen, att det är ett massivt polisarbete som fortgår.

– Jag tror aldrig att jag sett så många kollegor igång i samma ärende i Örebro tidigare, säger han under torsdagskvällen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skottlossning i Vivalla – en hittad skadad Foto: SVT/Jennie Wahlgren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer