Maria Haglund (M), kommunalråd i Örebro kommun Foto: Nya Moderaterna / SVT

Moderaterna kritiska till plattformen: ”Lagt sparkrav på skolan i flera år”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att de styrande partierna i Örebro i dag lagt fram sin plattform för arbetet de kommande fyra åren svarar nu Moderaterna. Och de är kritiska till hur S, KD och C prioriterar.

I ett pressmeddelande från Moderna kritiseras den plattform som Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet presenterade i dag. Moderaterna anser att plattformen saknar grund, och riktar hård kritik mot bland annat arbetet med skolan – något de styrande partierna säger sig vilja satsa på.

– Det har sagts förut och de säger det redan i dag. Men hur kan det vara en satsning när kunskapsnivåerna går åt fel håll, säger Maria Haglund (M), kommunalråd i Örebro kommun.

”Gäller att prioritera rätt”

Hon menar att S, KD och C lagt sparkrav på skolan i flera år, och är kritisk till att det läggs pengar på bland annat ett kulturkvarter och på kommunens gator istället för på välfärden.

– Jag tror våra väljare förväntar sig att skola och omsorg ska gå före ett kulturkvarter. Det gäller att prioritera rätt, och Örebro kommun måste tillbaka till välfärdsuppdraget, säger Maria Haglund och fortsätter:

– Budgeten ligger som ett lock över allt. Prioriteras inte pengar till välfärden, så prioriteras inte välfärden. Nu har vi inte sett deras budget än, så det ska bli spännande att se vad den verkligen innehåller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.