Stora delar av av Järntorget hölls avspärrade under brottsplatsundersökningen. Foto: Peter Comstedt/SVT

Misstänkta mordet på Järntorget – nu kommer åtalet

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för mord på en 23-årig man på Järntorget i Örebro i januari åtalades på torsdagen för mord.

Mordet inträffade på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro den 6 januari i år. Efter att polisen fått in vittnesuppgifter greps mannen i Skövde den 9 januari och anhölls samma dag. Han har sedan den 11 januari varit häktad. Förutom misstankarna om mord åtalas mannen också för narkotikabrott.

I ett pressmeddelande skriver kammaråklagare Karl-Erik Antonsson att den misstänkte mannen haft ett direkt uppsåt att döda. Mordvapnet har dock inte hittats.

Mordet på Järntorget i Örebro

Åklagarens teori är att den misstänkte mannen var ute efter narkotika och rånade offret på samtliga tillhörigheter, inklusive narkotika som denne ska ha haft på sig.

Rättegången är planerad att pågå i fyra dagar med start den 2 maj i Örebro tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Järntorget i Örebro

Mer i ämnet