Tonåring som misstänks för mord har nyligen dömts för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den tonåriga flicka som nu sitter häktad misstänkt för att ha varit delaktig i det mord som ägde rum i juli i somras dömdes i början av hösten för mordförsök i hovrätten.

Mordförsöket ägde rum i västra Örebro under hösten 2019. Två män blev då attackerade i sin bil efter att ha bestämt träff med några tjejer via telefon. När de väntade i bilen såg de en person närma sig och mannen i förarsätet vevade ner sin bilruta. Han höggs då med flera knivhugg, bland annat i halsen, innan han och den andra mannen gemensamt lyckades starta bilen och ta sig till USÖ.

Friades i tingsrätten

Flickan misstänktes tidigt och har själv berättat att hon haft agg mot männen med anledning av att de ska ha utsatt henne för sexuellt ofredande på en fest, något männen nekat till. Hon har dock nekat till brott.

Misstänkta gängskjutningar i Örebro

Den 1 juli i år friades flickan i Örebro tingsrätt, eftersom rätten menade att det inte gick att knyta flickan till platsen. Hovrätten gjorde dock en annan bedömning och dömde henne i september för försök till mord till 1 år och 6 månaders sluten ungdomsvård.

Mordet mellan domarna

Mordet hon, tillsammans med två män, nu är misstänkt för ägde rum i Oxhagen i Örebro den 25 juli, mellan tingsrättens och hovrättens dom. Mordet misstänks vara relaterat till gängkriminalitet.

Hovrättens dom i målet angående försök till mord är överklagat till högsta domstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta gängskjutningar i Örebro

Mer i ämnet