Foto: SVT

Muhammed väcktes av glaskross

Uppdaterad
Publicerad

När den första rutan krossades utbröt tumult på flyktingförläggningen. Muhammed mötte flera skrämda barn och kvinnor som grät medan skadegörelsen pågick.

Muhammed Shamad bor sedan två månader på flyktingförläggningen i Arboga. Han låg och sov när den första rutan krossades strax före klockan 13 på tisdagen.

– Jag hörde högljudda röster och glaskross, berättar han. När jag kom ut såg jag tre personer som förstörde huset.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Muhammed Shamad blev aldrig rädd för sin egen del men tycker att det hela är tråkigt. Han mötte flera kvinnor och barn som grät och var rädda i korridoren.

– Men det finns dåliga människor överallt. Jag vet bara att vi har många här omkring oss på förläggningen som gör allt för att vi ska ha det bra.

Enligt föreståndarna på förläggningen, Mats Hallgren och Henrik Eriksson, bor ingen av gärningsmännen på förläggningen utan kommer utifrån.

– Det känns skittråkigt, säger Henrik Eriksson. Vi har haft bra stämning här tidigare.

Enligt Mats Hallgren har ilskan mot flyktingförläggningen byggts upp via sociala medier och olika forum.

– Vad ska man säga? suckar han. Det har ju varit en del incidenter i Arboga som många associerar med boende på flyktingförläggningen, kanske kan det vara en anledning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot flyktingförläggning i Arboga

Mer i ämnet