Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När SVT:s team besökte Mellösa garden och Martin Karlsson var det full aktivitet på planen. Den här gången var det Stora Mellösas fjärdeklassare som fick nyttja anläggningen. Foto: SVT

Multisportgolvet i Stora Mellösa gör succé – och får fler barn att idrotta

Uppdaterad
Publicerad

I Stora Mellösa utanför Örebro har bristen på idrottsytor varit ett problem, precis som på många andra håll i länet. Men inte längre. Lösningen stavas Mellösa Garden. En ombyggd gammal tennisplan är numera en modern idrottsyta för både föreningsliv och spontanidrott – mycket tack vare det multisportsgolv som lades ifjol.

– Vi kan nyttja planen som att det vore en inomhushall, men den är utomhus istället och tillgänglig dygnet runt och året om, säger Martin Karlsson, ordförande för SMÅ IF:s basketsektion och kurator på Stora Mellösa skola.

Frivilliga krafter och anläggningsstöd

Att få till en anläggning som Mellösa garden är förstås inte helt gratis. Materialet har kostat ungefär 240.000 kronor, där multisportsgolvet finansierades genom anläggningsstöd som SMÅ IF beviljades av RF-SISU. Resterande delar har finansierats genom kommunala bidrag, och av föreningen själva.

– Har vi medel ska vi satsa på att det blir någonting för barnen. Vi var ett gäng frivilliga krafter som la golvet i ungefär två dagar, och samtidigt som det höll på att växa fram såg man direkt hur barnen började testa och köra.

Titta på klippet för att höra mer om vad Mellösa Garden betyder för orten Stora Mellösa och inte minst vad den betyder för idrottandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.