• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en radhuslänga i Uddevalla på Stora Helleviksgatan med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga ventilationen. Läs mer

Foto: TT

NA polisanmäler efter dödshot mot medarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Flera redaktioner har mött kritik efter att ha rapporterat om att en polisman i ett öppet Facebookinlägg pekat ut invandrare som kriminella. Nu polisanmäler Nerikes Allehanda ett dödshot mot en medarbetare.

Evelyn Schreiber som är ledarskribent på NA fick ta emot dödshot på sitt privata konto i sociala medier efter att hon kommenterat Örebropolisens uttalande i dagens ledare.

Anders Nilsson är chefredaktör för Nerikes Allehanda och misstänker en organiserad hatkampanj då han fått många liknande mejl.

– Jag har fått över 200 mejl senaste dygnet från människor som uttrycker sig hotfullt på olika sätt. Det här är människor som inte har någon demokratisk värdegrund. Tragiskt att det finns såna krafter i Sverige 2017, säger Anders Nilsson till Nerikes Allehanda.

Han förklarar att det är oacceptabelt att medarbetare får ta emot hot bara för att de gör sitt jobb.

– Vi kommer att anmäla alla hot och jag hoppas att polis och åklagare gör allt för att lagföra de personer som ligger bakom hoten, säger han.

Flera redaktioner möter kritik

Sveriges Radio P4 Örebro har också märkt av att rapporteringen väcker mycket känslor.

– Det har varit mycket delningar och vi har mött kritik, men vi har varit mer skonade, säger Helena Sträng som är kanalchef och ansvarig utgivare för P4 Örebro.

– Generellt tänker vi alltid att vi ska kunna föra en dialog, men det kräver ju att vi är tillgängliga, säger hon.

SVT Nyheter Örebros redaktionschef instämmer med att kritikstormen inte gått lika hårt mot SVT, men att missnöjet inte kunnat gå obemärkt förbi.

– Det har varit många arga mejl och upprörda kommentarer i sociala medier. Vi försöker bemöta både i sociala medier och mejl efter bästa förmåga, säger Linda Hermansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polis anmäls efter inlägg i sociala medier

Mer i ämnet