Noraborna brinner för de lokala frågorna

Uppdaterad
Publicerad

Fler parkbänkar, längre öppettider i simhallen och en satsning på bostäder i kommunen. När valpatrullen gjorde sitt sista stopp på valturnén fanns det gott om lokala frågor som lyftes.

– Framförallt att det finns saker för ungdomar att göra, till exempel att vi får tillbaka vår fina kommunala musikskola, det tycker jag är en viktig fråga. Det fångar upp barn och unga som behöver mycket omsorg. Det är viktigt att det finns mycket så som idrott och kultur, säger Marie J-son Lindh Nordenmalm.

Lokala ämnen viktiga

Och det var flera som lyfte specifika frågor för just Nora kommun.

Val 2018 Örebro

– Det viktigaste är tillväxt för att få bra skola och omsorg. Just nu är det svårt när det inte finns boenden. Jag saknar en bra plan för hur man ska få till boenden. Kan man få dem som jobbar i Örebro att bo i Nora vore det toppen, säger Stefan Persson.

Nancy Larsson vill att man underlättar vardagslivet mer för de äldre.

– Jag skulle vilja se fler bänkar att vila på när man bor en bit från centrum. Vi är många gamla som inte har bil och så, så det vore bra, säger hon.

Skola och tillväxt

Som i flera av länets andra kommuner var det även många som pratade om vård, skola och omsorg. En av de som tycker skolan är viktigast var Sandra Almer Carlson.

– Det är för stora klasser i dag. Resurserna räcker inte till och det går ut över barnen. Jag vet att det är problem på flera skolor här, säger hon.

Lena Axelsson är en av de som tycker att politikerna bör satsa på att locka företagare till stan.

– I dag är det många lokaler som står tomma. Mer behövs satsas på företagande och göra det mer attraktivt, säger hon.

Stefan Persson å sin sida tror det är viktigare att först lösa bostadsfrågan.

– Det viktigaste är tillväxt för att få bra skola och omsorg. Just nu är det svårt när det inte finns boenden. Jag saknar en bra plan för hur man ska få till boenden. Kan man få dem som jobbar i Örebro att bo i Nora vore det toppen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet