Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Illustrationen visar hur vattenlekplatsen i Stadsparken kommer se ut när den är klar. Gustav Älgå är parkingenjör och projektledare och i klippet berättar han mer om parken. Foto: Vortex/SVT

Nu ska nya vattenlekplatsen byggas i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Sedan plaskdammen i Stadsparken i Örebro stängdes för flera år sedan har utbudet av offentligt plaskande för barn i stan varit torftigt. Men snart ska en ny vattenlekplats stå klar.

Utrustningen till nya vattenlekplatsen i Stadsparken i Örebro ska transporteras hit från en annan världsdel – Kanada och väntas hit under kommande vecka och därmed startar bygget, uppger kommunen i ett pressmeddelande.

– Eftersom plaskdammen kommer byggas om till en helt ny typ av vattenlek med större lekvärden och enklare drift har vi varit tvungna att fatta nya beslut om budget. Tillsammans med att vi behövt göra en helt ny upphandling av byggarbetet innebär det att vi kan starta bygget först nu, säger Johan Kumlin (M), ordförande Teknik- och servicenämnden.

Tiitta på klippet för att höra Gustav Älgå, parkingenjör och projektledare, berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.