Maximillian Mylläri Fischer var själv i butiken när rånarna klev in. Nu vill ha se ett slut på stöket. Foto: SVT

Nu startar Maximillian trygghetsvandringar – efter att själv ha utsatts för rån

Uppdaterad
Publicerad

”Som två olika butiker dagtid och kvällstid” konstaterar den tillförordande butikschefen i Mellringe när han beskriver stöket som allt oftare utspelar sig i affären. Nu har han bestämt sig för det hela måste få ett slut.

Maximillian Mylläri Fischer villl inte säga så mycket om rånet som Mellringebutiken utsattes för en vecka sedan, den 3 december.

– Ett antal beväpnade personer försökte få med sig pengar, sammanfattar han kort.

Sedan dess har en man i 20-årsåldern gripits och häktats, på sannolika skäl misstänkt för rån.

Lika säkert

Men redan innan dess hade Maximillian bestämt sig för att ta initiativet till trygghetsvandringar i området. Anledningen är just att han upplever att det blivit mer stökigt och oroligt, både inne och utanför butiken under kvällarna.

– Det är som att det är två olika butiker dagtid och kvällstid, konstaterar han. Men målet är att det ska vara lika säkert att handla här vare sig man kommer 7 på morgonen eller 23 på kvällen som är mellan de tider butiken har öppet.

”Mer energi”

Och rånet har inte fått honom att tappa sugen.

– Tvärt om, säger han. Jag har fått ännu mer energi för att genomföra det här för nu ser vi ju att det behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.