Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Matilda Ernkrans (S), högskole- och forskningsminister är stolt över budgeten och hoppas på att den kommer att få ett bra gehör från riksdagen. Foto: Julia Olsson/SVT

Regeringens budgetförslag: ”Tryggheten ska öka”

Publicerad

Idag presenterade Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, regeringens budget för år 2022 på kulturkvarteret i Örebro. Budgeten visar fokus på att stärka välfärden men även tryggheten i Sverige.

Högskole- och forskningsministern, Matilda Ernkrans (S), menar att hon tror att riksdagen kommer att tycka om den budget som Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet har lämnat in.

– Jag är väldigt stolt över den här budgeten, säger Ernkrans.

– Tanken är att lägga kraft på sjuk- och äldrevården och se till att arbetslösheten minskar, men även göra Sverige till ett tryggare land.

Oppositionen vill se annat fokus

Oppositionen med Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-polistik talesperson, i spetsen menar att regeringens budget inte fokuserar på rätt saker.

– Först och främst behöver man prioritera att människor känner sig trygga, det krävs mer resurser på polis och rättsväsendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer