Järntorget, Örebro. Foto: Anders Nord/SVT

Man anhållen misstänkt för mordet på Järntorget i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet på Järntorget i Örebro. Den man i 25-årsåldern som tidigare satt anhållen har släppts.

Enligt polisen greps den misstänkte mannen i Skövde under natten.

– Det stämmer. Det hela gick lugnt till. Vi var med och tittade på, och det är polisen i Bergslagen som har skött hela den här insatsen, säger Hans Lippens, talesperson vid polisen i region Väst, till SVT.

Mordet på Järntorget i Örebro

Den man som tidigare suttit anhållen misstänkt för mord har släppts. Enligt Jonas Rydén som är chef för avdelningen för grova brott på polisen kommer mannen som släppts att avfärdas från utredningen.

Det var på lördagseftermiddagen som en man hittades död på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro. Polisen meddelar på tisdagsförmiddagen att mannen som misstänks ha mördats nu är identifierad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Järntorget i Örebro

Mer i ämnet