”Nya Korpen Örebro” blir namnet på den nya Korpen-föreningen. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Nytt liv för Korpen i Örebro

Publicerad

Efter att Korpen Örebro försatts i konkurs har frågorna varit många bland både utövare och ledare. På fredagen meddelade Korpen Riks att man startar en ny förening i Örebro.

Det har gått en vecka sedan Korpen Örebro i konkurs. Nu har Korpen Riks beslutat att starta en ny förening under arbetsnamnet ”Nya Korpen Örebro”.

– Vi börjar om från noll och bygger nu upp en stark och framtidssäkrad förening, säger Eva Bjernudd som är generalsekreterare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet i pressmeddelande. På så sätt kan vi också säkra kommande verksamheter.

Konkursen innebar bland annat att många korpfotbollsspelare som sett fram emot årets säsong blev oroliga för att seriespelet skulle ställas in. Även de lag som spelar futsal eller innebandy har uttryckt sin oro.

Tack vare starten av den nya föreningen kommer exempelvis korpfotbollen på Rosta gärde att spelas precis som tidigare år.

– Vi har kallat till ett stort nystartsmöte i Örebro där vi bjuder in Korpens alla lag i fotboll, futsal och innebandy.  Vår förhoppning är att det blir stor uppslutning och att vi då kan möta människor som vill vara med att utveckla den nya föreningen, säger Eva Bjernudd.

Vad är Korpen?

Korpen är ett riksförbunde som är upbyggt av hundratals lokala föreningar.

Korpen står för glädje, gemenskap och att alla är välkomna.

Uppdraget är att se till att människor sportar och har kul tillsammans.

De första korpklubbarna bildades för över 100 år sedan. Idag finns närmare 400 föreningar över hela Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.