Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ullis Sandberg (S), kommunalråd i Örebro är nöjd över att en ny förordning som möjliggör energidelning mellan olika aktörer kommit till stånd. Nästa steg byggandet av ett unikt bostadsområde kan därmed tas. Foto: Örebro kommun / SVT

Ny förordning möjliggör miljösatsning i nytt bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Det nya bostadsområdet Tamarinden byggs nu upp i Örebro. Området ska ha fokus på hållbarhet och med en ny förordning, som trädde i kraft vid årsskiftet, gör det lättare för kommunen att nå upp till sina mål.

Från och med den första januari gäller en ny förordning, vilket gör det lagligt att dela energi mellan fastigheter. Det är ett beslut som Örebro kommun har varit med och drivit fram och väntat på.

– Jag tror på att det här sättet kommer att bli det nya normala. Det är det mest effektiva och klimatsmarta sättet att distribuera energin på, säger Ullis Sandberg (S), ordförande programnämnd samhällsbyggnad.

I det nya området vill de fokusera på hållbarhet och därför menar Ullis Sandberg att beslutet ligger rätt i tiden.

– Det är ett steg i rätt riktning och det känns jättebra.

Hör mer om planerna i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer