Operascenen i Kopparberg ligger i en gammal lada intill sjön Ljusnaren och det är första gången som det sätts upp en opera av Mozart. Foto: Peter Comstedt/SVT

Snart premiär för Mozartopera i en gammal lada

Uppdaterad
Publicerad

Om ett par veckor är det premiär för Mozarts Trollflöjten på en av operans sommarscener i en gammal lada i Kopparberg. Nu är sångarna, som i vanliga fall uppträder på operascener världen över, på plats.

Sabina Bisholt debuterade på Kungliga Operan i Stockholm i höstas. Hon är en av sångarna som nu är i Kopparberg för att sjunga den kvinnliga huvudrollen i Trollflöjten.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det är ett helt underbart ställe så det ska bli jättekul, säger hon.

Opera på Skäret

Opera av Mozart

Operascenen på Opera på Skäret i Kopparberg ligger i en gammal lada intill sjön Ljusnaren. Här har det sjungits opera varje sommar sedan 2004. Mest har det blivit operor av Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini, och i år är första gången som det sätts upp en opera av Mozart.

– Trollflöjten är en fantastisk opera och det var hög tid för oss att ge oss på Mozart, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare på Opera på Skäret.

Förutom förseställningarna har Opera på Skäret också haft sommarkurser för sångare, och Sabina Bisholt som nu ska sjunga en av de ledande rollerna i Trollflöjten är faktiskt en av de tidigare kursdeltagarna

– Det är ett kärt återseende att komma hit, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Opera på Skäret

Mer i ämnet