Karolina Wallström (L) vill se en partiöverskridande kriskommission. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Oppositionsrådet kräver kriskommission efter dödsskjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter tisdagens dödsskjutningar i stadsdelen i Vivalla i Örebro kräver oppositionsrådet Karolina Wallström (L) en kriskommission som ska sträcka sig över partigränserna i Örebro kommun. – Jag tycker vi ska gå ihop tillsammans och inte ta valpolitiska poäng.

Efter tisdagskvällens dödsskjutningar i stadsdelen Vivalla har flera politiker, både i kommunen och nationellt reagerat. Det gör nu även oppositionsrådet i Örebro kommun, Karolina Wallström (L).

– Jag har följt utvecklingen i Vivalla under många år och är tyvärr inte förvånad att troligen kriminella gäng skjuter ner varandra. Vi har sett det i flera andra städer i Sverige och nu har det även skett hos oss.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Hitta lösningar tillsammans

Hon menar att samhället under en längre tid gjort för lite för att motverka kriminalitet och extremism i Örebro. Nu kräver hon ett snabbt sammankallande av en partiöverskridande kriskommission.

– Jag hoppas att kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson kallar ihop alla partiföreträdare och säger att nu ska vi jobba över parti- och blockgränser och hitta lösningar som inte grundar sig på partipolitiska åsikter, säger Karolina Wallström.

Politiken ansvarar för utvecklingen

Politikerna har det högsta ansvaret för stadens utveckling, menar Wallström. Exakt hur en kriskommission skulle kunna komma att se ut vet hon inte, men det hoppas hon att politikerna ska kunna diskutera fram.

– Jag tror inte bara det räcker med styrande politiker längre, det måste vara mer ihopsamlat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet