Peter Ekström och Fikret Atay är två av Örebrokonstnärerna som åkt till Malta. Foto: SVT

Örebrokonstnärer inbjudna till kulturfestival på Malta

Uppdaterad
Publicerad

Sju konstnärer från Örebro får chansen att visa upp sig på den internationella kulturscenen. Mahallafestivalen på Malta samlar konstnärer och författare från tjugo olika länder.

– Vi är lika bra som andra konstnärer ute i världen, säger Örebrokonstnären Peter Ekström.

Mellan den 17-25 november anordnas den internationella kulturfestivalen på Malta. 52 konstnärer och författare från flera olika länder i världen samlas och tar del av varandras konst.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss konstnärer i Örebro. Vi är lika bra som andra konstnärer ute i världen. Det är viktigt att vi också får chansen att visa detta. Förhoppningsvis blir detta en öppnad dörr för Örebrokonstnärerna för fortsatt internationellt deltagande, säger Örebrokonstnären Peter Ekström.

Här är Örebrokonstnärerna som deltar

Mahallafestivalen är en stor internationell kulturfestival som arrangerats på lite olika platser. I år går den av stapeln på Malta 17-25 november. 52 konstnärer och författare från 20 olika länder deltar.

Det är Örebro kommuns fristadskonstnär Fikret Atay som förmedlat inbjudan till festivalen. Han är i egenskap av känd videokonstnär en av de Örebrokonstnärer som deltar.

Övriga konstnärer från Örebro är Rio Drop, Mark Andersson, Sara Olausson, Peter Ekström, Ludivine Thomas och Benny Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.