Elisabeth Anestad, polisområdeschef Örebro län Foto: Nick Strömgren / SVT

Polisen räknar med hämndaktion efter mordet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ökat närvaron i stadsdelen Markbacken efter helgens dödsskjutning. Enligt polisen handlar det både om att öka tryggheten för de boende, men samtidigt är risken för hämnd vid den här sortens mord vanligt.

– Ett brutalt mord, så säger polischef Elisabeth Anestad om dödsskjutningen som skedde i stadsdelen Markbacken i Örebro under helgen. Det skedde på en solig söndagseftermiddag då folk är ute på sina balkonger när man väljer att slå till.

Redan nu räknar polisen med att risken för hämndaktioner är stor.

Dödsskjutning i Markbacken

– Det är det alltid vid den här typen av brott.

Känd av polisen

Den 25-årige man som dödades under helgen är känd av polisen sedan tidigare. Däremot vill polisen inte prata om kända gänguppgörelser eller grupperingar redan nu.

– Vi vill inte låsa fast oss såhär tidigt i utredningen, säger Elisabeth Anestad, men naturligtvis tittar vi på om det skulle finnas eventuella kopplingar.

Vill få in vittnesuppgifter

Avspärrningarna kring området är nu borta och människor kan röra sig fritt vid platsen. Polisens närvaro i området har dock ökat i Markbacken under de närmaste dagarna.

– Det är både för att fungera trygghetsskapande men också för att vi fortfarande snabbt vill få in vittnesuppgifter.

Människor har även lagt begravningsljus på platsen där den avlidne mannen låg för att skänka honom en tanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Markbacken

Mer i ämnet