Polisavspärrning efter att en man sköts till döds i Markbacken, Örebro. Foto: Leonora Toplica/SVT

Ytterligare en anhållen för mordet i Markbacken

Uppdaterad
Publicerad

Efter en omfattande utredning har polisen nu en klar bild av vad som hänt i anslutning till att en person sköts till döds i bostadsområdet Markbacken, det skriver myndigheten på sin hemsida. Det resulterade under tisdagen i att ytterligare en person kunde gripas.

Det var den 28 februari i år som en person sköts till döds i Markbacken. I maj greps tre personer misstänkta för mord, de häktades och sitter forfarande frihetsberövade.

Den person som nu anhållits misstänks för stämpling till mord, något som P4 Örebro var först att rapportera. En rubricering som kan innebära att en person i samråd med en annan beslutar att begå ett brott, eller att någon försöker förmå någon annan att utföra ett brott eller själv åtar sig att utföra ett brott.

Dödsskjutning i Markbacken

Enligt polisen har man nu en klar bild över vad som hänt som lett fram till mordet.

Förutom att ytterligare en person har gripits och anhållits har polisen också genomfört ett antal husrannsakningar på olika platser i Örebro under tisdagsmorgonen.

Polisen hänvisar till förundersökningssekretess och kommer i nuläget inte att kommentera ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Markbacken

Mer i ämnet