Foto: Polisen på instagram

Polisen mån om att lösa skotten i Markbacken: ”De skjuter mitt i bostadsområden – det går inte att bortse ifrån”

Publicerad

Natten mellan söndag och måndag undersökte polisen en misstänkt skottlossning i Markbacken i Örebro. De hittade tomhylsor på platsen och flera vittnade om händelsen. Nu har polisen hittat fler spår och ska göra ytterligare undersökningar.

– Vi har en del beslag och spår att följa upp. Sen kommer vi att göra ytterligare en teknisk platsundersökning idag och söka av området för att komplettera, säger förundersökningsledare Kristoffer Zickbauer.

”Uppenbar fara för oskyldiga”

När det inte finns någon gärningsperson, offer eller motiv för händelsen finns det inte mycket att gå på, utöver de tekniska bevisen. Polisen har knackat dörr och genomför flera förhör med flera vittnen.

Men att utredningsläget är svårt går inte före allvaret i brottet.

– Det är ett allvarligt brott, med en uppenbar risk för tredjeperson. Någon har ju tillgång till ett skjutvapen och det måste vi hitta, säger Zickbauer.

Han fortsätter:

– Det är bekymmersamt när de skjuter mitt i bostadsområden, det går inte att bortse ifrån.

Nu följer traditionellt polisarbete och uppföljning av de spår de samlat in från den initiala och kompletterande platsundersökningen. Sedan väntar också svar från NFC.

Kan handla om uppgörelse

Polisen har ingen misstänkt gärningsperson eller möjligt motiv för skottlossningen ännu. Ingen har heller uppgett sig för att blivit skadad i händelsen. Och att ingen har tagit kontakt med polisen kan tala för att det är en uppgörelse mellan kriminella, menar Zickbauer.

– Teorin ligger nära till hands, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.