Polisens tekniker på plats för att undersöka platsen där den döda personen hittades. Foto: Thomas Wedin / SVT

Mordutredning inledd – starka misstankar om att den döda kvinnan är saknade 45-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att den kropp som hittades under lördagen tillhör den 45-åriga kvinnan som varit försvunnen i nästan en vecka. En förundersökning om misstänkt mord har inletts.

Det tekniska materialet har ännu inte analyserats och den kropp som hittats har inte identifierats, uppger polisen på sin webbplats. Ändå misstänker polisen starkt att kroppen tillhör den 45-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan 15 maj.

Anledningen är att man har ”gjort vissa fynd som möjligen kan knytas till försvinnandet”. En preliminär identifiering av kvinnan har också gjorts.

Hjärstamordet

Det var under lördagen som en död kropp hittades i närheten av det område där den försvunna kvinnan har sin bostad. Kroppen hittades i ett skogsområde av förbipasserande personer som larmades polisen.

Örebropolisen har under veckan utrett händelsen som människorov, en utredning som nu övergått i en mordutredning.

Polisen vill inte kommentera i nuläget om det finns någon misstänkt för mord.

En bil har beslagtagits som ska tillhöra en person som tidigare misstänkts för inblandning i människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet