Bombgruppen (till vänster) anlände till det avspärrade området vid 15-tiden för att undersöka föremålet (till höger). Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Bombgruppen hittade inget farligt föremål i väskan

Publicerad

Vid lunchtid på lördagen fick polisen ett larm om ett farligt föremål vid Fredsgatan i centrala Örebro. Men när bombgruppen kontrollerade väskan upptäcktes inget farligt föremål.

– Avspärrningen är hävd och väskan är röntgad. Den innhöll ingenting farligt. Alla kunde då också återvända till sina bostäder, säger Mats Öhman, presskommunikatör vid Örebropolisen.

Vid 11.30-tiden spärrade polisen av stora delar av järnvägsgatan, via fredsgatan till slottet. Då hade de fått uppgifter om att en verktygsväska hade bedöms som ett farligt föremål.

– Då kunde vi inte utesluta att det skulle vara något explosivt i väskan, säger säger Mats Öhman, presskommunikatör vid Örebropolisen.

”Lampor och belysning”

Vid 15-tiden anlände bombgruppen från Stockholm och inom 45 minuter hittade bombgruppen inget farligt föremål i väskan, som låg i närheten av försäkringskassan.

– I väskan upptäckte vi någon form av lampor och belysning, säger Mats Öhman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer