Ågatan i Örebro spärrades även den av för allmänheten. Foto: Johan Pisoni / SVT

Polisens utredning fortsätter efter skottlossningen

Uppdaterad
Publicerad

Efterföljandet av en bil i centrala Örebro i går kväll ledde till att polisen avlossade flera skott mot en bil och att en man senare under natten avled.

Händelserna rubriceras som försök till mord och grov vårdslöshet i trafik. Parallellt med den utredningen förs också en rutinutredning enligt särskild ordning av åklagare, med anledning av polisens skottlossning.

Förhör och tekniska undersökningar

Polisen arbetar med brottsutredningen och kommer bland annat genomföra tekniska undersökningar på flera platser i centrala Örebro.

Polisskotten i Örebro

– Det finns många vittnen i det här fallet, många verkar ha filmat och fotat händelsen, så det kommer hållas många förhör. Det kommer även hållas samtal med personalen som var inblandad, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen.

– Att stoppa ett fordon för kontroll är en väldigt vardaglig händelse. Det kan bero på flera olika saker, att polisen känner igen föraren, misstänker rattfylleri, får träff på registreringsskylten eller liknande. Vad som ligger bakom i just det här fallet kommer utredningen visa.

Mannen identifierad

Under onsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen som avled är identifierad och att anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisskotten i Örebro

Mer i ämnet