Här ingriper polisen mot den jagade mannen. Foto: Tittarbild

Biljakt genom centrala Örebro slutade med skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga polisresurser i Örebro fick sättas in i jakten på en bilförare som vägrade stanna. Färden gick genom centrala Örebro och vid ett tillfälle avlossade polisen flera skott mot föraren. Under natten stod det klart att föraren avlidit.

Vid 21:40 kallade en polispatrull på förstärkning i samband med att de följde efter en bil i hög hastighet genom centrala Örebro. Patrullen hade försökt stoppa en bil som avvikit i hög hastighet.

– De har sedan anropat fler bilar för att få stopp på bilisten, säger polisens presskommunikatör Tommy Lindh.

Polisskotten i Örebro

Polisen beskriver hur den jagade bilen krockade flera gånger under färden, vilket gjorde den mindre och mindre körduglig.

Skjuter för att stoppa föraren

Trots detta försökte föraren komma bort från polisen. Vid korsningen Nygatan/Trädgårdsgatan ska en polisman ha försökt få föraren att stanna. Enligt polisen ska föraren istället kört bilen mot polismannen som avlossat sitt tjänstevapen.

Det första skottet påverkade dock inte föraren som fortsatte köra mot polismannen som då avlossade fler skott.

Bilen försvann sedan från platsen och hittades kort därefter övergiven med trasiga sidorutor och punkterade däck på Hållstugans parkering vid Stallbacken i Örebro.

Polisen kunde senare gripa den skadade föraren i en gränd i närheten av Filmstaden i Örebro. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Han är avliden, och det stod klar tidigare under natten, bekräftade Tommy Lindh, presstalesman vid polisen region Bergslagen, för SVT Nyheter vid 02.45.

Tre platser avspärrade

Enligt SVT Nyheter Örebros team fanns ett stort antal poliser på plats runtom i centrala Örebro under kvällen och polisen bekräftar att man satte in alla tillgängliga resurser på fallet.

En plats vid Trädgårdsgatan/Nygatan i Örebro spärrades av liksom en parkeringsplats vid kvarteret Stallbacken i Örebro. Dessutom spärrade polisen av ett område vid Ågatan i Örebro.

Fotnot: I en tidigare version av texten angavs att mannen dött av sina skador från skottlossningen med polisen. Det är i nuläget osäkert exakt vilka skador som mannen senare avled av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisskotten i Örebro

Mer i ämnet