Boende: ”Det är otäckt”

Uppdaterad
Publicerad

Ellert Lennartsson var en av de boende på Nygatan som ställde sig i fönstret när han hörde oväsen från biljakten i centrala Örebro.

– Jag hörde världens smäll och sedan sköts det ju så det blev rök över hela gatan, säger Ellert Lennartsson som bor på andra våningen och tittade ner på gatan.

Hur upplevde du det du såg?

Polisskotten i Örebro

– Jag blev rädd och rös för det small så in i Norden, och jag brukar ha fönstret öppet men jag tvingades stänga på grund av oljudet.

”Det är otäckt”

Ellert beskriver att han var 20 meter från platsen och att det är olyckligt att en sådan här händelse ska behöva utspelas mitt i centrala Örebro.

– Det är otäckt och man ska nog inte behöva stoppa en bil mitt i stan på det här grova sättet.

Hög polisnärvaro

Tobias Johansson är en annan boende som följde situationen inatt från sitt fönster.

– Jag såg direkt att det var en hög polisnärvaro här. Det är hemskt att sådant här händer, det är inte varje dag det händer något sådant här i Örebro.

Vad händer nu?

– Händelsen har ännu inte sjunkit in, men man får liksom på något sätt leva vidare, men ha i åtanke att det kan hända sådana här händelser överallt i världen, även i Örebro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisskotten i Örebro

Mer i ämnet