Richard Göransson. Foto: Fredric Tirheden.

Rallycrossen ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Vädergudarna har sagt sitt. Det står nu klart att rallycrossen under SM-veckan ställs in.

– Det såg bättre ut för en vecka sen, konstaterar föraren och initiativtagaren Richard Göransson.

Rallycrossen var planerad på Örebrotravet som en del av SM-veckan men under tisdagen stod det klart att tävlingen stryks. Anledningen: Det är för varmt.

– Det stämmer tyvärr. De har varit ut och konstaterat att marken är för sank, säger Sören Emmervall, kommunikationsansvarig på svenska bilsportförbundet.

SM-veckan Örebro 2015

Inte tillräckligt kallt

Banan var planerad att byggas på travbanans inneplan. Men på grund av vädret, och framförallt värmen, har marken inte fryst till tillräckligt.

Örebroaren Richard Göransson, som kom på andra plats på en VM-deltävling förra sommaren och det stora hemmahoppet, var en av de många förarna som skulle ha deltagit på söndagen.

– Enligt väderprognoserna ska det bli kallare men det är nog för sent för det nu, säger Richard Göransson.

Får tävla trots allt

Men helt ledig blir han inte. Rallyt (sprint) kommer att köras som planerat på lördagen där Göransson gör comeback.

– Ja, jag får ju köra rallytävlingen ändå, säger han.

Det är nu oklart vad som kommer att hända för förarna i rallycrossen. Eventuellt kan tävlingen komma att flyttas fram men det har ännu inte kommit något beslut i den frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet