Foto: Henrik Montgomery/TT

Så fördelas platserna till högskoleprovet

Uppdaterad
Publicerad

Örebro universitet bistår Universitets- och högskolerådet, UHR, med att genomföra högskoleprovet. Med anledning av coronaviruset kommer höstens högskoleprov att genomföras för ett begränsat antal människor.

Endast personer som inte har ett tidigare giltigt resultat får skriva högskoleprovet och antalet platser på varje provort är begränsat. För Örebro län innebär det att 800 platser kommer att erbjudas på fem orter. Det är hälften så många platser som det brukar vara.

– Ett högskoleprov innebär att många personer samlas samtidigt, vilket lägger ett stort ansvar på individen. Det är därför viktigt att även du som skriver provet tar ett eget ansvar och noga följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de anvisningar som provpersonalen ger, säger Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet.

Johan Schnürer, rektor Örebro universitet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Anmälan öppnar den 25 september och stänger när antalet platser är fyllda eller senast den 1 oktober. Det kostar 450 kronor att anmäla sig.

Så här är platserna fördelade i Örebro län:

Örebro: 565 platser

Karlskoga: 80 platser

Hallsberg: 80 platser

Lindesberg: 60 platser

Hällefors: 15 platser

Källa: Örebro universitet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.