Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I ett styre av tolv får Sverigedemokraterna vara med och styra med tunga poster. Något man strävat efter enligt Fredrik Dahlberg (SD). Foto: SVT

SD i länet om historiska maktskiftet i Lindesberg: ”Känns jättestort”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna gick framåt i elva av tolv kommuner i Örebro län. Röster om större inflytande har väckts – något som nu blivit verklighet i Lindesberg.

– Det här är ett sikte och mål som vi har haft, säger Fredrik Dahlberg (SD), vice distriktsordförande.

Med 22,8 procent av rösterna i kommunvalet blev Sverigedemokraterna näst största parti i Lindesberg. Annars är det i Ljusnarsberg som partiet har störst stöd, 28,2 procent.

– Man trodde kanske att vi skulle bli först i ett styre i Ljusnarsberg men nu blev det Lindesberg. Det är klart att det känns glädjande.

Valet 2022 Örebro län

Efter valnatten gick partiets distriktsordförande och riksdagsledamot, Per Söderlund (SD), och sa att han såg möjliga maktskiften i länet där SD skulle kunna vara med och styra. Resultatet har nu landat i ett styre där man är med.

Hur ser Fredrik Dahlberg på det resultatet. Hör mer i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet