Foto: Claudio Bresciani/TT

Sjukhusen har fått leveranser under natten – men stabsläget fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Bristen på sjukvårdmateriel fortsätter. Under natten har sjukhusen i länet fått leveranser, men inte på allt man beställt.
– Det ser vi på volymen, säger Karin Stenström, kommunikatör på USÖ.

Sjukvårdsledningen satt i stabsmöte fram till klockan 18.30 igår kväll. Men någon lösning på materielproblemen finns ännu inte.

Akademiska sjukhuset i Uppsala bestämde igår att man ställer in alla planerade operationer under ett dygn, men något sådant beslut finns inte här i länet.

– Vi har inte tagit några beslut om att ställa in operationer eller behandlingar, men stabsläget är kvar eftersom materielbristen ska påverka verksamheten så lite som möjligt, säger Karin Stenström, kommunikatör på USÖ.

Delar av leveranser har kommit

Under natten har delar av leveranser kommit till alla tre sjukhus i länet, det är dock ännu oklart vad som kommit.

– De måste ut till verksamheten och packas upp innan vi vet vad de innehåller. Men det är inte hela leveranser, det ser vi på volymen, säger Karin Stenström.

Klockan 12 idag ska ett nytt stabsmöte hållas här i länet, enligt Karin Stenström är det först då som en ny bedömning kommer göras och eventuella åtgärder kommer vidtas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet