Före detta Malmöspelaren Carlos Strandberg, innan han lånades ut till Örebro och sedan flyttade till Saudiarabien. Foto: Conny Sillén/TT

Slutstriden i Allsvenskan kan avgöras i Örebro – ”förbereder oss för planinvasion”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF jagar guld i Allsvenskan och måste vinna mot Örebro för att ha en chans. Polisen och ÖSK gör sig beredda på att de drygt 2 500 Malmösupportrarna som kommer till Örebro kan komma att storma planen.

Hela östra läktaren är slutsåld, och om Malmö vinner kan det bli glädjeyra.

Tre lag har möjlighet att ta hem SM-guldet. Malmö och Hammarby jagar Djurgården, som inför sista omgången leder tabellen.

Om Djurgården och Hammarby förlorar, samtidigt som Malmö vinner mot ÖSK, tar Malmö titeln.

2500 bortasupportrar

Med andra ord: Guldstriden kan avgöras i Örebro. Därför beräknas det komma drygt 2 500 Malmö FF-supportrar och hela östra läktaren på Behrn arena är slutsåld.

– Det har kommit många människor förut. Det vi förbereder oss för är ett guldfirande och en eventuell planinvasion, säger Sandra Almqvist, marknads- och evenmangsansvarig på ÖSK fotboll.

– Men vi är inte oroade för bråk eller så, utan blir det planinvasion är ju det för att folk är glada. Så det här ska bara bli kul och spännande, tillägger hon.

Samarbetar med polisen

Polisen och ÖSK samarbetar för att allt ska gå säkert till imorgon.

– Vi har koll på hur många som beräknas komma och lämpliga resurser tillgängliga inför imorgon, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

– Som sagt är vi inte oroliga. Vi har jättebra samarbete med polisen och en bra plan, säger Sandra Almqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.