Det är besvärligt både på vägarna och till sjöss. Foto: SVT

Snöfallet orsakar trafikproblem i länet

Publicerad

Ett par trafikolyckor har inträffat under morgonen och förmiddagen i Örebro län. Dessutom har det varit stora störningar i färjetrafiken mellan Hampetorp och Vinön.

Redan under gårdagen varnade SMHI för stora snömängder under onsdagen. Snöfallet har också orsakat trafikstörningar på sina hålla i länet.

Värst drabbade är de färjeresenärer som ska ta sig mellan Hampetorp och Vinön. SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med en resenär som berättar att det tog två timmar istället för normala 20-25 minuter att ta sig till Vinön under morgonen.

Enligt Trafikverket beror störningarna på islossning. Den fortsatta färjetrafiken under eftermiddagen ska dock inte påverkas lika mycket som under morgonen.

Många trafikolyckor i länet

Även ett antal trafikolyckor har ställt till det i vägtrafiken under dagen.

  • Klockan 7.40 inträffade en trafikolycka på E18 i höjd med Vintrosa när en bilist fick sladd, vilket orsakat störningar i trafiken.
  • Strax efter klockan 8 fick en annan bilist sladd och körde in i mitträcket på riksväg 50, några hundra meter från Frövirondelelen. Polisen uppmanar bilister att ta det försiktigt förbi olycksplatsen.
  • Ytterligare en trafikolycka har rapporterats in vid 8.25. Enligt polisen ska en personbil fått sladd på väg 50 från Mogetorp till Cirkulationsplats Axbergshammar. Polisen uppmanar förbipasserande att ta det lugnt.
  • Klockan 9.30 inträffade ännu en trafikolyckan på länsväg 547 i höjd med Torpet i Degerfors. En bilist har själv larmat polisen och uppgett att hon kört ner i diket efter att ha fått sladd på sin bil.
  • Strax före klockan 10 har en lastbil hamnat snett och blockerar hela vägbanan mellan Grythyttan och Nora, söder om Kärvingeborn, enligt trafikredaktionen.
  • En  lastbil har kört av vägen klockan 12.10 på väg 50 mellan Hidingen och Gärdet. Vägen beräknas vara avstängd under cirka 30 minuter.
Det är riktigt besvärligt på många vägar i länet. Foto: Emilie Pless/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer