Foto: SVT

Socialchefen i Askersund om trygghetslarmen: ”Vi har haft problem till och från senaste året”

Uppdaterad
Publicerad

Askersund är en av de kommuner som tagit emot klagomål på grund av de krånglande trygghetslarmen.
– Det är förstås inte alls bra. Sluter man ett avtal litar man ju på att det ska fungera, säger Maria Ståhl, socialchef i Askersund.

Enligt Maria Ståhl har kommunen fått information från Tunstall om att de rådande problemen ska vara åtgärdade i slutet av den här veckan:

– Vi har haft problem av och till det senaste året. Som jag uppfattat det håller man på att byta plattform.

– Vi hade avtal med Tunstall även innan dess, men då hade vi inte några problem, tillägger hon.

Problem med utlarmning av personal

Maria Ståhl säger att hon fått incidentrapporter från Tunstall, där det inte varit problem att få in larmen från de som har trygghetslarm installerat. Däremot har utlarmningen av personal inte fungerat.

– Det är förstås inte bra. I väntan på att problemen ska åtgärdas har vi därför identifierat de äldre som är extra sköra. De får nu extra tillsyn istället.

Enligt Maria Ståhl besvarar man alla inkommande klagomål.

– Det har vi en skyldighet att göra. Sedan är vi i vår tur beroende av svar från Tunstall. Jag har själv försökt nå dem utan resultat, men antar att man försöker nå dem från hela landet just nu, eftersom jag har förstått att problemen ju berör många fler än bara oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

De otrygga trygghetslarmen

Mer i ämnet