Hör Elin Persson som är verksamhetschef för Open art berätta med i klippet ovan. Foto: Monika Bruhn

Konstinstallation för Open art skapas i Örebropark

Uppdaterad
Publicerad

I väntan på Open art 2022 anordnar man under 2020 och 2021 ett antal arrangemang. Bland annat hålls en workshop i Henry Allards park i Örebro där kreativiteten flödade bland rockringar, tygremsor och solsken under tisdagen.

– Vi vill nå så många som möjligt och att vara centralt kan även locka förbipasserande, menar verksamhetschefen Elin Persson.

Under vecka 26 annordnas ett antal olika arrangemang i Örebro. Det bjuds på kreativ workshop i Henry Allards park och eget skapande i Open arts verkstad.

– Vi har också ett samarbete med kulturskolan där ett gäng tjejer på 10-12 år förra veckan var i våra lokaler för att tanka inspiration och skapa i form och färg, berättar verksamhetschefen Elin Persson.

Open art i Örebro

Och den här veckan är de i Vivallaparken som har en öppen verksamhet.

Visar tidigare konstverk

Under sommaren kommer man också ha några kostnadsfria guidade visningar i centrala Örebro och titta på den konst som blivit kvar i Örebro efter tidigare års utställningar.

Under tisdagens workshop i Henry Allards park var det full aktivitet. Open art hade i samarbete med föreningen Kultur och kvalitet ordnat fram en mängd material för att hugade skulle kunna skapa sina konstverk som i slutänden ska bli en installation.

– Ambitionen är att den ska bli stor. Ju större desto bättre och då gäller det att hitta den bästa platsen för den, säger Elin Persson.

Kerstin Björsson, projektledare Kultur och kvalitet, vet precis var hon tycker installationen ska hänga.

– Någonstans i stadsrummet tycker jag skulle vara jättehäftigt. Varför inte Köpmangatan!?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Open art i Örebro

Mer i ämnet