Filmklipp från attentaten i Kolsva. Foto: Revolutionära Fronten

Vänsterpartist misstänks för grov misshandel vid demonstration

Uppdaterad
Publicerad

Vid en polisrazzia i november greps en 18-årig man från Örebro, med kopplingar till den vänsterextrema rörelsen Revolutionära fronten. Han misstänks för grov misshandel. Nu framkommer det att mannen även är medlem i Vänsterpartiet.

Tvärsnytt har tidigare rapporterat om det pågående extremistkriget i Mälardalen. Vid en razzia i november greps personer med kopplingar till den vänsterextrema rörelsen Revolutionära fronten. En av dem en 18-årig man från Örebro, som misstänks för grov misshandel den 14 september när nazistpartiet Svenskarnas Parti anordnade en demonstration i Stockholm.

Vänsterpartiet bekräftar för Tvärsnytt att 18-åringen är medlem i partiet, och under helgens partikongress i Stockholm ska hans framtid beslutas.

Turbulensen i Vänsterpartiet

18-åringen är inte frihetsberövad i nuläget. Åtal är att vänta i mars.

Ung Vänsters ordförande Markus Allard har sedan tidigare uteslutits ur partiet, sedan han uttalat stöd för Revolutionära fronten. En nyhet som Tvärsnytt avslöjade i november.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Vänsterpartiet

Mer i ämnet