Polis samlar ihop stenar som kastats mot kollegorna. Foto: Anders Nord / SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Stenar kastades mot polisen

Uppdaterad
Publicerad

Det var när polisen kom till Alléskolan för att prata om ett bråk som inträffade i fredags som ett gäng på 25-30 personer plötsligt dök upp beväpnade med stenar.

Målet för polisens besök på Alléskolan var att prata med lärarna efter ett större bråk som inträffade på fredagen. Men istället möttes de av ett gäng ungdomar.

– I fredags kom det en grupp på mellan 25 och 30 personer som var hotfulla och besvärliga, säger polisens insatschef Mats Öhman.

Polisen begärde då förstärkning och tre bussar från Örebro kom till platsen.

Läs mer: Ett tiotal gripna efter upplopp på skola

– Vår uppfattning är att ett 10-15-tal av de som bråkade i fredags kom tillbaka idag maskerade och kastade stenar och gatusten mot oss. Rubriceringen på det hela är våldsamt upplopp, säger Mats Öhman.

– Det var rätt obehagligt. Det var innan vi fått på oss hjälmar och attacken kom som blixt från en klar himmel. Hade någon fått en i huvudet hade de gått illa. Det var ganska nära att träffa polisen faktiskt, fortsätter Mats Öhman.

Ett 10-tal gripna

Vid 14-tiden på måndagen hade polisen gripit elva personer. Den yngsta är född 2001 och den äldsta 1989. Enligt polisen ska de gripna inte vara elever som går på skolan.

– Nej, inte vad jag vet. De har sökt sig till skolan och det är vad jag förstår fortsättningen på ett bråk som var i fredags. Anledningen till det bråket kan jag inte svara på för det känner jag inte riktigt till.

Hur ser ni på det här?

– Det är rejält allvarligt. Attackera både skola och polis. De visste ju mycket väl varför vi gjorde det vi gjorde. Det borde de accepterat. Istället så kom de tillbaka och kastade sten mot oss.

Polisen har också haft tre till fyra hundpatruller på plats i närheten av skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis samlar ihop stenar som kastats mot kollegorna. Foto: Anders Nord / SVT
Foto: Anders Nord / SVT
Foto: Anders Nord / SVT
Foto: SVT