Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
O-2022-0519-VOD-HANDELSKAMMAREN

Stockholms Handelskammare om dubbelspåret: ”Andra satsningar viktigare”

Uppdaterad
Publicerad

För mycket pengar till för liten nytta – ja det är den korta motiveringen till att Stockholms Handelskammare vill pausa den sista sträckan dubbelspårig järnväg mellan Hallsberg och Stenkumla.

Stockholms Handelskammare är en av remissinstanserna som fått tycka till inför att den nya nationella infrastrukturplanen ska klubbas av regeringen i juni.

– Vi har slut på investerarbudget på infrastrukturområdet och därför måste man prioritera hårt hur man använder pengarna. Dubbelspåret medför mycket positivt, men det finns satsningar som är ännu viktigare och det ansvarsfulla är så klart att prioriterat dem först, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Av sex etapper från Hallsberg-Degerön är alltså Hallsberg-Stenkumla den sista etappen av dubbelspår som är kvar att byggas. Stockholms Handelskammare menar att det är viktigare att satsa på andra sträckor i landet samt ban- och vägunderhåll.

Starta klippet för att höra Carl Bergkvist berätta mer om beslutet att säga nej i sitt remissvar till att den sista sträckan av dubbelspår byggs i Hallsberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer