Foto: Mikael Fritzon/TT

Stor Sluta skjut-insats i Örebro

Publicerad

På tisdagseftermiddagen kallades personer ur kriminella grupper in på Örebros första Sluta skjut-möte. Mötet hölls på Konserthuset i Örebro och syftet är att minska det dödliga våldet.

Under mötet fick personer ur kriminella grupper ett tydligt budskap från myndigheter och lokalsamhället: ”Vi accepterar inte det grova och dödliga våldet i Örebro.”

Mötet, som genomfördes på tisdagseftermiddagen, är en del av GVI-strategin i Örebro. En del i den strategin går ut på att ha direktkommunikation med identifierade våldsamma grupper och individer. På mötet deltog Polisen, Kriminalvården, Örebro kommun och lokalsamhället.

Idag, onsdag, kommer en pressträff att hållas där mer information kommer att ges om gårdagens insats.

Klippet nedan är från maj i år och där berättar kommunpolis Johanna Johansson om syftet med stormötena.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Fortsatt våldsbrottslighet kommer att få kännbara konsekvenser. I klippet berättar Johanna Johansson, kommunpolis, om budskapet på mötet med de våldsdrivande i Örebro. Foto: Sami Al-Ansi /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.