Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Ali och Minou Haraldsson i klass 6C på Engelbrektskolan var några av eleverna som deltog i aktiviteterna under dagen. Hör dem berätta mer i klippet. Foto: Sophie Olsson Rahlén /SVT.

Styrkelyft och discgolf på schemat under Idrottens dag

Publicerad

Discgolf, boule och styrkelyft var några av aktiviteterna som eleverna på Engelbrektskolan fick testa på när Idrottens dag anordnades för sjätte gången. Initiativtagare till eventet är Riksidrottsförbundet RF-SISU, med syftet att bygga relationer mellan skolor och idrottsrörelsen – samt inspirera barn till mer rörelse.

– Både forskning och undersökningar visar att barn behöver bli mer aktiva och det här ett sätt att skapa mer aktivitet, säger Marcus Edin som jobbar på RF-SISU och är samordnare för projektet Rörelsesatsning i skolan.

Del av EU-satsning

Idrottens dag arrangeras av Riksidrottsförbundet i hela Sverige och är en del av European School Sports Day och EU:s satsning European Week of Sport, vilket innebär att skolbarn i hela Europa är fysiskt aktiva just den här dagen.

Under dagen deltog över 1 000 elever från totalt 20 skolor runtom i länet.

I klippet berättar några av eleverna i årskurs 6 på Engelbrektskolan om aktiviteterna som de fick testa på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer