Det är inte vackert på den parkering i industriområdet Pilängen som Sverigeträffen höll till på. Tomma burkar, glasflaskor och en sönderslagen husvagn vittnar om en stökig helg. Foto: SVT

Sverigeträffen över för i år – polisen: ”Bråk, fylla och nedskräpning”

Publicerad

Den årliga Sverigeträffen är över för den här gången. Citypolisen i Örebro sammanfattar helgen på sitt instagramkonto med orden ”Vem ska städa?” och passar samtidigt på att tacka fältarna för ”ett kanonjobb”.

Två grova våldsbrott, ett flertal bråk, extremt hög fylla och mycket nedskräpning. Så sammanfattar Polisen i Örebro helgens epaträff Sverigeträffen på sitt Instagramkonto.

På den parkering där träffen hållit till i år ligger tomma ölburkar, krossat glas och sopor. Den husvagn som några ungdomar misstänks ha satt eld på i fredags kväll står också kvar – sönderslagen och nedsprejad.

Sverigeträffen i Örebro

Grov misshandel

Under sena fredagskvällen och natten misshandlades en ung man så svårt att han fick föras till sjukhus.

– Han vårdas i Karlstad för skallskador och skador på kroppen, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Polisen söker fortfarande vittnen till händelsen, och ingen misstänkt är ännu funnen.

Tackar fältare och volontärer

I sitt inlägg på Instagram passar citypolisen på att tacka både fältarna och polisens volontärer för helgens insatser.

”Tack fältarna som gjorde ett kanonjobb därute. Lika stort tack till våra volontärer, ni är hjältar som ställer upp ideellt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigeträffen i Örebro

Mer i ämnet