Polisen har samarbetat med Missing People i sökandet under fredagen. Foto: Malin Gotlin /SVT

Tiden kan vara avgörande

Publicerad

Sökandet efter 22-åriga Patrik Linfeldt fortsatte i Hallsberg under fredagen. Vid 13-tiden samlades flera personer för att få information om i vilket område fredagens sökande skulle ske.

– Vi fortsätter så länge det finns frivilliga som vill hjälpa till att leta, säger Stefan Bjuhr, operativ chef för Missing peoples sökinsats i Hallsberg.

Stefan Bjuhr var operativ chef för Missing People under fredagens sökinsats. Foto: Malin Gotlin /SVT

Sedan i onsdags har Missing people hjälpt polisen att söka efter Patrik Linfeldt. Han var på väg till Malmö från Falun med tåg och skulle ha bytt i Mjölby. Av okänd anledning klev han av i Hallsberg.

Tidsfaktorn viktig

Patriks väskor har hittats, men trots att 22-åringen försvann i måndags och att man har letat intensivt i Hallsberg sedan i onsdags har han ännu inte hittats. Och ju längre tiden går desto svårare blir det.

– I och med att det gått några dagar så blir det svårare för oss att göra en bedömning av vilket område som är aktuellt, säger Karin Eldblom, utredningschef hos polisen i Hallsberg.

Nya tips strömmar in

Polisen i Hallsberg har fått många tips och de kollas hela tiden upp närmare. Än så länge har inte tipsen lett till att 22-åringen hittats, men polisen hoppas på fler ledtrådar från allmänheten.

– Vi uppmuntrar allmänheten att komma in med fler tips och iaktagelser, även om man bara tror sig ha sett honom så vill vi gärna veta det, säger Karin Eldblom.

Karin Eldblom, utredningschef hos polisen i Hallsberg Foto: Malin Gotlin /SVT

Enligt uppgifter från Partiks familj var han deprimerad vid försvinnandet.

– Vi vet ju inte varför han har försvunnit och därför är det svårt att svara på om läget försämras i takt med att dagarna går, men vi kommer att fortsätta söka efter honom, säger Karin Eldblom, utredningschef hos polisen i Hallsberg.

”Har bra fysik”

– Vi vill ju veta att allt är okej med honom. Det är en underbar grabb har vi förstått och man blir mer och mer orolig, även vi som är ute och letar. Men vädret är bra och han har bra fysik så vi har goda förhoppningar, säger Stefan Bjuhr på Missing people.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.