Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Clara Dahlin (V), Anette Schön (KD) och Håkan Larsson (C) ska styra Laxå tillsammans. Foto: SVT

Trio ska styra Laxå

Uppdaterad
Publicerad

Vid valet i september blev ju Centerpartiet den stora valvinnaren i Laxå kommun. Nu bildar de ett nytt majoritetsstyre tillsammans med Kristdemokraterna och Vänsterpartiet.

C och KD satt tillsammans  majoritet också den förra mandatperioden, men efter årets val är C det största partiet. De båda bildar nu tillsammans med Vänsterpartiet det nya styret i kommunen.

I ett gemensamt pressmeddelande skriver de tre partierna: ”Partierna går in i samarbetet med sina egna perspektiv och sina egna hjärtefrågor, vilket bidrar till att skapa bredd där majoriteten av väljarna blir hörda.”

Valet 2022 Örebro län

– Jag är väldigt glad över det kommande samarbetet. Centern som största parti kommer att bidra med nytt ledarskap, nya idéer och intryck som delvis kommer från annat håll än det politiska. Om man jobbar för att få till en välfungerande verksamhet så får man mycket på köpet, som nöjdare medarbetare och en hållbar ekonomi, säger Håkan Larsson (C) i pressmeddelandet.

Vänsterpartiet och Kristdemokraterna

Vänsterpartiets hjärtefråga är välfärden och personalens arbetsmiljö.

– Vi i Vänsterpartiet är glada över att vi nu får möjlighet att genomföra förbättringar för personalen. Vi kommer se till att välfärden, arbetsmiljön och hållbar utveckling sätts högt på dagordningen den kommande mandatperioden, säger Clara Dahlin (V) i pressmeddelandet.

KD vill bland annat utveckla satsningen på kommunens olika delar och samarbetet med byalag och föreningar runt om i kommunen.

– För Kristdemokraterna betyder det mycket att Laxå kommun kan fortsätta växa och förbättras inom många olika områden, säger Anette Schön (KD) i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet