Anna-Marie Naulén Lundin från Majblomman får in mycket ansökningar från ekonomiskt utsatta familjer. Foto: SVT

Tufft år för Majblomman – nu startar insamling: ”Många barn har det svårt”

Uppdaterad
Publicerad

Många barn lever i fattigdom och i år har organisationen Majblomman fått in mycket ansökningar från familjer som är i behov av hjälp. Problemet är bara att pengarna börjar ta slut efter ett tufft år där barnen inte fått sälja majblommor som vanligt.

– Men behovet av hjälp kvarstår ju, säger Anna-Marie Naulén Lundin, ordförande i föreningen Majblomman Frövi/Fellingsbro.

Det har varit ett tufft år för Majblomman som under corona-krisen fått ställa in barnens försäljning av majblommor. Men ansökningarna om ekonomiskt stöd från utsatta familjer är fortsatt stort.

– Vår kassa har ju börjat sina eftersom vi inte fått in några pengar från försäljning. Vi har fått några tusenlappar centralt men de kommer inte att räcka. Då kom vi på idén om en insamling, säger Ann-Marie Naulén Lundin.

Coronaviruset i Örebro län

Pengarna går oavkortat till utsatta familjer

På söndagen inleds den lokala insamlingen, där pengarna går oavkortat till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Vedevåg, Frövi och Lindesberg.

Under söndagen kommer den lokala föreningen finnas på plats i Frövi IK:s stuga i centrala Frövi för att berätta om insamlingen, men också vid Sockenstugan i Fellinsbro.

Insamlingen pågår sedan under fyra veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet