Vattenläckan berör bland annat boende på Nygatan 80-81. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Flera vattenläckor drabbar boende i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Tre vattenläckor har uppstått i Örebro. Det är ett område i västra Oxhagen samt två i centrala Örebro som drabbats.

Tidigt på torsdagsmorgonen informerade Örebro kommun att en vattenläcka inträffat på Lövsångarestigen i Oxhagen, vilket berör boende i området. Enligt personal från kommunen ska vattenläckan nu vara åtgärdad.

Det har även inträffat en vattenläcka på Nygatan, vilket berör boende på Nygatan 81-82 och KastenOttergatan 11-13. Samt en vattenläcka på Änggatan 11, vilket berör boende på nummer 5-14, samt Tunnbindargränd 1-16.

Kommunen skriver på sin hemsida att de arbetar med läckorna och att arbetet beräknas vara klart under dagen. För de drabbade i centrala Örebro finns vatten att hämta vid Nygatan 80 samt Näbbtorggatan 20.

När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat. Det ska inte vara farligt, och kommunen uppmanar att spola kallvatten för att snabbare för rent vatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.